top of page
gezondeboodschap.jpg

een

gezonde

boodschap

Gevuld met een gezonde boodschap

Chocobombes zijn bonbons speciaal voor de zwangere vrouw, ze zijn gevuld met een gezonde boodschap. De vullingen van de bonbons zijn met zorg samengesteld en afgestemd op de voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap

De zwangerschap telt 40 weken en wordt onderverdeeld in 3 trimesters, ieder gekenmerkt door specifieke ontwikkelingen. Voor ieder trimester is er een doosje met 3 bonbons, gevuld met voedingsstoffen ondersteunend aan de betreffende fase van de zwangerschap.

De vullingen van de bonbons hebben bijzondere smaken en spannende combinaties. Er is niet alleen rekening gehouden met de combinatie in smaak en kleur, ook de wisselwerking tussen twee verschillende voedingsstoffen speelt hierin een grote rol. Het eerste trimester heeft bijvoorbeeld een bonbon gevuld met spinazie en sinaasappel. Foliumzuur uit spinazie verkleint de kans op geboorteafwijkingen en vitamine C uit sinaasappel bevordert de opname van foliumzuur.

Disclaimer: Chocobombes is géén vervanging voor een gevarieerde dagelijkse voeding of voor voedingssupplementen.

Trimester 1

CB_trimester_1.jpg
trimester_1_vullingen1.png

Foliumzuur in spinazie speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van de ongeboren baby. Het vermindert het risico op aangeboren 

afwijkingen. Vitamine C in sinaasappel bevordert de opname van foliumzuur.

Vitamine D in gegaarde zalm is van belang voor de groei van stevige botten. Zalm bevat vetzuur, belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies. Magnesium in avocado bevordert de aanmaak van vitamine D.

Gingerol in gember heeft een positief effect op de spijsvertering, het helpt mogelijk misselijkheid en braken te verminderen. Menthol in munt heeft een rustgevende werking op de maag, wat misselijkheid kan verminderen.

Positieve mindset

Er zijn veel dingen die je niet mag eten tijdens de

zwangerschap, maar wij geloven in een positieve boodschap. 

Wat mag je allemaal wél, sterker nog heb je extra nodig voor een gezonde zwangerschap?

Laat je inspireren door onze recepten en probeer ze uit,

smakelijk eten!

Chocobombes, een lekkere bewustmaker

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om extra aandacht te schenken aan gezonde voeding. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van jouw baby, maar ook voor je eigen welzijn als aanstaande moeder.

framboos_vierkant.jpg

Chocobombes zal jou op een lekkere manier door de zwangerschap heen leiden, terwijl je gemotiveerd wordt gezond en gevarieerd om te gaan met je dagelijkse eten.

Chocobombes is een lekkere bewustmaker met als doel aanstaande ouders aan het denken te zetten over een gezonde leefstijl in het belang van het kindje.

Chocobombes draagt bij aan het creëren van bewustwording over het belang van gezond eten 

tijdens de zwangerschap.

food_craving.jpg

Food cravings tijdens de zwangerschap

"De meest bizarre combinaties bij elkaar proberen en het dan nog heerlijk vinden ook, zoals augurken met slagroom." 

Food cravings hebben we allemaal wel eens: die reep chocolade die op is voordat je er erg in hebt of dat ene recept waar je soms al dágen zin in kunt hebben. Maar tijdens de zwangerschap kunnen deze food cravings soms wel héle verrassende vormen aannemen. Daar is niets geks aan, deze (vr)eetbuien worden veroorzaakt door zwangerschapshormonen en komen bij de meeste vrouwen voor.

Bekende cravings zijn de behoefte aan zout eten, zuur zoals augurken en citroenen, zuivelproducten

en zoete tussendoortjes zoals ijs en chocolade. Waar deze (vr)eetbuien vandaan komen, is niet te onderbouwen en verschilt ontzettend per persoon. Een algemeen geaccepteerde verklaring is dat je lichaam je naar een bepaald voedingsmiddel stuurt om een tekort aan te vullen.

bottom of page